uw onafhankelijke designer

Van smalle keuken naar ruimtelijk

Een smalle alledaagse keukenopstelling uit de jaren vijftig. Daarin mag rigoureus ingegrepen worden. Twee muren zijn uitgebroken, waarvan we een gedeelte hebben laten staan met een doorkijk naar de tuin. Hierdoor ontstaat verbinding met de woonkamer en de achterliggende serre. Het materiaal van de kasten is melamine en een werkblad van kunststof beiden met ABS band afgewerkt, zodat het geheel stootvast is en makkelijk in onderhoud.

Een smalle jaren vijftig opstelling wordt getransformeerd in een ruimtelijke leefkeuken

 

 

Totale verbouwing van een woning

Naast de keuken mochten we de hele woning verbouwen, van toilet, badkamer, slaapkamers tot de woonkamer. Hierbij een impressie van de woonkamer voor en na de verbouwing. Het geheel straalt rust en ruimte uit, met een haard voor de gezelligheid.

Totale verbouwing, waarvan hier de woonkamer is te zien

 

 

 

Renovatie van hoekkeuken naar eilandkeuken

Denken aan een keukenindeling met veel bergruimte en een eiland. Deze wensen in de desbetreffende ruimte, heeft deze familie zeven jaar denkwerk gekost. Uiteindelijk Het Keukenontwerp Bureau gebeld. We hebben de deur verzet en het eiland om een hoek geplaatst. Vervolgens het gedeelte van de hoge kast waar de koelkast zit verdiept in de ruimte die erachter lag. Zie hier: een fantastische keuken met veel werkblad, veel bergruimte waarvan ook een open gedeelte voor de mooie spulletjes. Het werkblad is van composiet, het eiland en de achterwand van eikenfineer kwartiers gezaagd en als nabehandeling geborsteld en in een matte blanke lak gezet. De hoge kasten zijn in hoogglans gespoten als mooie tegenhanger voor het eiken, maar ook om het licht wat te kunnen weerkaatsen zodat het niet te donker wordt. De afzuigkap van Novy is in het plafond geplaatst.

Voor en na, van hoekkeuken tot ruime leefkeuken