uw onafhankelijke designer
Keukens

Extra werkblad bij een kookeiland

Extra werkblad in een met het plafond mee afgeschuinde kastenwand, geeft een optisch vergrotend effect

Extra werkblad heb je nooit genoeg in een keuken.

Het eiland in deze opstelling is al heerlijk om aan te werken, maar de schalen even wegschuiven kan perfect op het extra werkblad in de open nis van de kastenwand. In dit geval is de kastenwand ondiep. Mocht de kast dieper kunnen, dan kan uiteraard de volledige diepte gebruikt worden als extra afzetgebied. Inbouwspots in de bodem van de bovenkasten zorgen voor goede verlichting. Voorzien van een dimmer kan de verlichting in de avond als sfeerverlichting dienst doen. Schakelmateriaal van de stopcontacten kunnen in veel verschillende kleuren geleverd worden, zodat ze minder opvallen tegen de achterwand. De kasten zijn op maat gemaakt door een interieurbouwer. In deze opstelling sluiten ze perfect aan op het afgeschuinde plafond. Door het plafond van een bruintint te voorzien, weerkaatst het daglicht niet en wordt het een knusse ruimte ondanks de hoogte.

Het werkblad is gemaakt van Keramistone van Kemie.

Op dit moment het meest praktische werkblad, want het is bestand tegen warme pannen, scherpe messen en zuren. Doordat het blad een reliëf heeft in het oppervlak en uit verschillende kleurtinten bestaat, weerkaatst ook hier geen licht in en geeft het een rustige uitstraling.

De deuren van het eiland zijn gemaakte van Fenix.

Dit is een materiaal met een matte uitstraling en geeft geen vingerafdrukken. Het is behandeld met nanotechnologie, waardoor het niet vlekgevoelig is en zelfs kleine krasjes verdwijnen door middel van warmte als sneeuw voor de zon.