uw onafhankelijke designer
Keukens

De keuken in een nieuwbouw woning

Wanneer moet je gaan denken over de keuken in een nieuwbouw woning? Voor de aannemer liefst zo snel mogelijk na de koop. Volgens de architect, nadat de tekeningen van de woning uitgewerkt zijn.

Helaas ben je dan vaak te laat en kom je voor vervelende beslissingen te staan. Het Keukenontwerp Bureau laat je zien waarom en wanneer je de keukenindeling duidelijk moet hebben.

Veel architecten werken nog van buiten naar binnen. Dat wil zeggen; eerst de woning ontwerpen, dan de indeling en daarna de inrichten. Helaas loop je dan regelmatig tegen onverwachte problemen aan. Een keukenkastje is namelijk niet altijd 60 cm breed en je hebt echt op bepaalde plaatsen extra ruimte nodig. Het is dus van belang om de keukenindeling duidelijk te hebben voordat de tekeningen van de architect ter goedkeuring naar Welstand gaan, zodat de ramen, deuren en muren nog iets verschoven kunnen worden. Alleen dan weet je zeker dat je droomkeuken ook gaat passen.

Of het nu om projectbouw, eigen bouw, compleet afgewerkt of casco opleveren gaat, de aannemer zal voordat hij de grote delen van de woning gaat bestellen willen weten waar de aansluitingen in  de keuken komen.

Een keukenzaak zal de technische tekening pas leveren nadat de aankoop van de keuken gedaan is. Zeker in het geval van projectbouw kan het daarna nog meer dan een jaar duren voordat deze geplaatst wordt. In die tussentijd kan er veel aan je wensen over sfeer en kleuren veranderen. Dus direct je handtekening plaatsen voelt niet goed. Een ander type keuken kan namelijk bij een andere keukenzaak veel goedkoper zijn.

Het Keukenontwerp Bureau bespreekt samen met u uw wensen, bekijkt of de tekening  hieraan voldoet, overlegd eventueel met de architect en maakt een technische tekening voor de aannemer zonder dat u al een keuken heeft gekocht. Indien gewenst komen we voordat de keuken geleverd dient te worden nog eens bij elkaar en worden de details als materiaal, merken apparatuur etc besproken. Je krijgt dan ook een adres en prijs van een keukenzaak die jouw droomkeuken kan leveren. Wil je hem ergens anders kopen, dan ben je daarin natuurlijk vrij, want Het Keukenontwerp Bureau werkt onafhankelijk en is er om de klant de juiste keuzes te laten maken en niet teveel te laten betalen. Desgewenst kan het hele keukentraject begeleid worden, zodat je totaal ontzorgd wordt.

Neem voor meer info contact op via 06-28073272 of contact